Truth Frequency Radio


Mar 16, 2020

Kampusch, născut în februarie 1988 la Viena, a fost răpit în 1998 de inginerul de comunicații Wolfgang Priklopil și ținut captiv în subsolul casei sale timp de opt ani și jumătate.

Natascha Kampusch

Kampusch, care s-a născut la Viena la 17 februarie 1988, a fost răpit în 1998 de inginerul de comunicații Wolfgang Priklopil și ținut captiv în subsolul casei sale timp de opt ani și jumătate. După 3.096 de zile, ea a reușit să scape, iar Priklopil și-a luat viața. „Cazul Kampusch” a primit atenție la nivel mondial și a fost însoțit de multe nenorociri de investigație.

Citiți știrile pentru o lună acum gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

El este un creier al guvernului turcoaz și albastru. Știe să-i uzeze pe partenerii guvernamentali SPÖ. Ei bine, vreau

Gernot Blümel

la Primăria Vienei. O previzualizare a campaniei electorale

De la fereastra biroului Gernot Blümel puteți vedea Primăria Vienei peste Volksgarten. Aici, pe Ballhausplatz, ministrul cancelariei, cu responsabilitatea pentru Europa, artă și mass-media, întoarce roțile mari ale politicii. Subiectele sale din aceste zile sunt Brexit-ul și controversata interdicție de mascare pe internet. Opera de Stat (cu nemulțumirile sale scandaloase din Academia de balet), precum și ORF și finanțarea sa viitoare intră sub responsabilitatea sa politică. Partenerul de coaliție FPÖ a ridicat eliminarea taxelor GIS la problema pavilionului. Până în prezent, ÖVP nu s-a grăbit. Este posibil ca coordonatorii coaliției să fie nevoiți să lucreze din nou – un rol pe care Blümel l-a asumat și pentru partidul său. Și totuși vrea să se mute pe cealaltă parte a Ringstrasse, de la politica federală la politica orașului. De la entuziasmul pentru Brexit la entuziasmul pentru zonele pietonale și conducerea înapoi a mașinilor în oraș. Poți să vrei asta?

„Acesta a fost obiectivul meu de la început, când am preluat ÖVP Viena”, afirmă Blümel. “Acolo conturezi realitatea imediată a vieții oamenilor. Nu există o muncă politică mai directă ca primar și asta într-o metropolă de milioane”. Anul viitor Consiliul municipal din Viena va fi reales. În calitate de lider al partidului de stat, Blümel este cel mai bun candidat logic pentru acum Turcoazul. ÖVP a atins doar nouă procente în 2015. Așadar, poate doar să se îmbunătățească.pret farmacie reduslim

© Matt Observe / News Gernot Blümel

„Îmi va fi dor de el”, fața lui albastră față în față Norbert Hofer varsă deja lacrimi de crocodil. Blümel răspunde că va face asta „sută la sută”. “A fost sau este o cooperare extrem de bazată pe încredere și pragmatică. Dacă nivelul personal se potrivește, atunci puteți rezolva probleme politice majore. Dacă acest nivel este rupt și nu vă încredeți reciproc, atunci chiar și cea mai mică provocare devine de nerezolvat”, explică Blümelden Coaliție de zi cu zi. Toată lumea știe despre limitele durerii celuilalt. „Viceversa, sunt întotdeauna depășite atunci când crezi că cealaltă persoană și-a pierdut înțelegerea. Este foarte important să ai o anumită empatie pentru pozițiile celeilalte persoane. Asta nu înseamnă că împărtășești poziția. , dar știi cât de departe poți merge fără să faci viața prea dificilă celuilalt. ” Vă tratați reciproc cu succes politic, spune Blümel.

Nu așa cum a fost cu SPÖ, când oamenii erau bolnavi până la capăt și preocuparea constantă era să negocieze lucrurile departe unul de celălalt. “S-au lăudat cu ceea ce nu au venit și cu ce compromis au făcut. Democrația de compromis a fost în mod clar exagerată”. FPÖ primește Papamonat, concesiunile ÖVP economiei. Când vine vorba de imigranți, oricum este de multe ori de acord.

Liniile roșii

Chiar și la începutul lunii aprilie, când delimitarea FPÖ de identitari era îndoielnică, conflictul a fost rezolvat rapid după ce șeful FPÖ, Heinz-Christian Strache, a afirmat că nu se vrea nimic de-a face cu ideile lor. “Aceasta a fost o linie roșie”, spune Blümel, “cancelarul a precizat-o, iar FPÖ a respectat-o. În plus, nu va pune probleme majore în cooperare. Dacă se face așa cum a fost anunțat”.

Dar Kurz și echipa sa nu ar fi putut fi surprinși de problemele de demarcație ale partenerului de coaliție. Cunoaștem FPÖ și cazurile sale individuale – și de multe ori am rămas tăcute. Dacă linia roșie rulează acolo unde ÖVP riscă să fie afectat la nivel internațional de tendințele albastre către extrema dreaptă? „Nu”, spune Blümel, „Este vorba despre o atitudine de bază, ei au doar un set oribil de gânduri cu care nu vrem să avem nicio legătură”.

Critici precum cel al comisarului olandez al UE, Frans Timmermans, potrivit căruia coaliția turcoaz-albastră nu știe cine controlează pe cine, Blümel elimină masa: „El este în campania electorală și candidat de vârf pentru social-democrați. Îl cunosc și în ceea ce privește cooperarea de fapt. nu ar spune niciodată așa ceva “.

La nivel federal, Blümel este un factor de putere. El stă în sala de mașini a coaliției, toate deciziile guvernamentale importante sunt, de asemenea, preluate de biroul său, la câțiva metri mai departe, în Cancelaria Federală se află Sebastian Kurz, în ai cărui adepți politici Blümel se mută de ani de zile. El elimină lucrurile neplăcute pentru Kurz și preia atunci când Kurz nu vrea să fie în centrul atenției din motive tactice. Ca în acea seară electorală de la Viena din 2015, când ÖVP sub conducerea lui Manfred Juraczka a obținut cel mai prost rezultat din istoria sa.

Scris de mână turcoaz pal

A devenit rapid clar că ceva urma să se întâmple în vârful partidului. În acea perioadă, Kurz era ministru de externe și tânăr spera la aproape toate funcțiile vacante din ÖVP. Blümel a fost secretar general al ÖVP federal. Pe coridoarele sediului partidului oamenii șopteau că „Sebastian” trebuia să preia. A venit, a lăsat paharul să treacă elegant și l-a împins pe prietenul său Blümel spre liderul de partid Reinhold Mitterlehner, care a fost deja luat prin surprindere. O misiune sinucigașă, credeau mulți la acea vreme. Tânărul deștept, dar până atunci destul de discret, la fel ca toți predecesorii săi, ar fi probabil spulberat împotriva regimentelor Döblinger și a împăraților de district. Adevăratul șef al ÖVP din Viena stă de ani buni în camera economică a orașului.

Dar Blümel și Kurz au pus lucrurile diferit: Mai întâi, ÖVP federal a fost preluat de Kurz, apoi a trecut la cancelarie, Blümel a primit funcția guvernamentală importantă și are astfel o prezență mediatică pe care predecesorii săi din ÖVP din Viena nu și-o doreau decât. Într-o slujbă cu jumătate de normă, Blümel a întinerit trupele de oficiali din Viena și le-a colorat în turcoaz. Doar șosetele lui Blumel, pe care preferă să le poarte, sunt și mai turcoaz. Și Viena ar trebui să fie în continuare, speră el. Strict vorbind, ÖVP și FPÖ au, de asemenea, un obiectiv comun în alegerile de la Viena: să distrugă acest bastion roșu.

Cu un an și jumătate înainte de alegeri, Blümel are în continuare aceeași problemă la Viena pe care altfel preferă să o prezinte partidelor de opoziție la nivel federal: pe lângă o forță guvernamentală omniprezentă, un partid de nouă procente este abia vizibil. Și așa spune că auziți de la ceilalți la nivel federal: „Aș vrea ca subiectele noastre pe care le jucăm la Viena să primească aceeași atenție. Indiferent dacă aceasta este clădirea înaltă de pe Heumarkt sau conceptul nostru de dezvoltare urbană pe care l-am prezentat recent a avea.” Dar chiar și canalele de socializare proprii ale lui Blümel transmit mai mult ministrul decât politicianul local vienez. La întrebarea dacă alegătorii cu un interes mediu îl percep chiar ca șef al ÖVP, el pare puțin iritat: “Cred că da, sondajele dau o imagine clară că acest lucru va deveni și mai puternic în campania electorală. Prezența mass-media a politicienilor de stat nu este atât de larg, așa că ajută că am o funcție federală expusă. ” Din această funcție federală, Blümel folosește știfturi împotriva adversarilor din Viena. În calitate de ministru al culturii, el este implicat în dezbaterea despre moștenirea culturală mondială amenințată din centrul orașului Viena și stă de partea adversarilor planurilor înalte pentru Heumarkt. Subiectul dovedit al campaniei electorale a migrației îl ține pe Blümel fierbând de la banca guvernamentală. El se referă la clasele de germană care au fost introduse și la venitul minim, care a fost puternic criticat de toate organizațiile de ajutorare: “Există o mulțime de probleme în care noi din partea guvernului federal abordăm problemele pe care le putem rezolva. O mulțime de lucruri durează mult la Viena. nu a fost atacat, nu vrem să închidem ochii la el “.

Subiecte noi, imagini inamice vechi

Dar doar imigrația nu va fi suficientă la Viena. A vorbi rău despre oraș ofensiv funcționează doar într-o măsură limitată, deoarece funcționează pentru majoritatea oamenilor. Deci, care va fi manifestul electoral turcoaz? „Suntem de acord că Viena este un oraș frumos. Și, de asemenea, suntem de acord că a fi frumos nu este suficient. Dacă întrebați vienezii dacă se întâmplă suficient cu marile probleme, cu greu veți primi răspunsul că acesta este așa este “, spune Blümel. Îndatorarea excesivă, Spitalul Nord, Heumarkt, venitul minim, enumeră el.

Blümel nu vrea să renunțe la faptul că SPÖ sub conducerea lui Michael Ludwig, cu „Bonusul de la Viena” pentru persoanele care sunt aici de mult timp, întărește flancul drept al partidului mai bine decât primarul pe termen lung Michael Häupl. “Sincer să fiu, nu văd linia clară a SPÖ aici: clipi puțin spre dreapta, fă puțin spre stânga – sau invers. Dar ei bine, asta depinde de strategii SPÖ. Când mă uit la conferințe de presă ale consilierului social SPÖ Hacker și Verzii Privind la candidatul de vârf Hebein, nu știu unde să te poziționezi diferit decât înainte. În ceea ce privește venitul minim, să spui că dai în judecată legea în principiu sau că nu o implementezi, este foarte absurd. “

Dar, spune încă ministrul, ar prefera să se concentreze asupra altor probleme: datoria orașului, de exemplu. Faptul că consilierul pentru finanțe al orașului Peter Hanke vrea să prezinte un buget cu deficit zero în 2020 nu interferează cu tonurile campaniei: “Am auzit întotdeauna asta de la doamna Brauer (consilier al orașului până în 2018), dar nu s-a întâmplat niciodată. Se pare că el are o tradiție bună”. Iar ÖVP vrea să-și demonstreze talentul pentru planificarea urbană înainte de alegeri. De exemplu, cu un concept de dezvoltare pentru Handelskai. “Dacă conduceți acolo, prin definiție nu vă veți simți confortabil. Nu trebuie să fie așa. În alte metropole cu milioane de locuitori, a trăi lângă apă este un privilegiu, o oportunitate imensă. Când a fost întrebat despre cele mai bune locuri din Viena, Blümel menționează imediat motivele Steinhof: “Aceasta este o structură generală a arhitecturii din 1900, care este de neegalat. Cred că este absurd să luăm în considerare dacă să o împărțim și să o vândem celui mai mare ofertant. De aceea avem una Cerere de examinare preliminară trimisă Unesco, dacă aceasta este în principiu demnă de protecție. ” Blümel, pe de altă parte, dorește să fie mai puțin strict în ceea ce privește orele de deschidere a magazinelor: “Dar zonele turistice din Viena? Suntem singurul oraș cosmopolit care nu există. Fiecare sat de schi din Tirol are voie să facă mai multe.”

Dar cât de probabil este ca planurile să devină realitate? Stimate viceprimar sub conducerea lui Michael Ludwig sau sub conducerea lui Heinz-Christian Strache? „De preferat primar” este răspunsul – ceea ce este destul de puțin probabil, cu aproximativ 16 la sută în sondaje. “Cel mai probabil”, recunoaște Blümel, “SPÖ va oferi din nou primarul. Toate celelalte sunt speculații”. Dacă ÖVP din Viena formează o coaliție cu SPÖ, va exista o ciocnire cu blues-ul în guvernul federal? „Poate chiar va ajuta”, spune din nou coordonatorul coaliției. SPÖ nu s-ar putea supăra atât de ușor împotriva lui Sebastian Kurz dacă va domni în Viena cu cel mai apropiat confident al său.

Citiți știrile pentru o lună acum gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

Comentarii

Inregistreaza-te

Conecteaza-te cu Facebook

Acum mai bine de 20 de ani, viața a decolat

Natascha Kampusch

un punct de cotitură tragic, acum 13 ani, Natascha a reușit să scape. În vârstă de 31 de ani, ea se uită înapoi la încercarea ei și arată un lucru mai presus de orice: puterea, curajul și încrederea.

Natascha Kampusch avea 10 ani când viața ei a luat o întorsătură dramatică. În drum spre școala elementară de pe Brioschiweg, copilul este târât într-o dubă. Răpitorul ei, Wolfgang Priklopil, o ține prizonieră pe fată într-o temniță din pivniță în casa sa din Strasshof, în Austria Inferioară, pe Nordbahn.

© APA / ROLAND SCHLAGER Un ofițer de poliție stă luni, 4 septembrie 2006, în incinta complexului școlar de pe Brioschiweg din Viena-Donaustadt, unde Natascha Kampusch a mers și ea la școală până a fost răpită.

Natascha Kampusch a trăit în captivitate timp de opt ani. Expusă chinuitului ei, abuzată sexual, servind ca sclavă.

© apa / STAMBERG Vedere a proprietății și a casei lui Wolfgang Priklopil la Heinestrasse 60 din Strasshof, luată la 29 august 2006.

Citiți aici: jurnalul șocant al lui Priklopil

În vara anului 2006, tânărul de atunci de 18 ani a reușit să scape. Când Wolfgang Přiklopil a reușit să scape, tânărul de 44 de ani s-a aruncat în fața unui tren din Viena – a murit instantaneu.

© apa / BUNDESKRIMINALAMT Pașaportul răpitorului Natascha Kampusch, Wolfgang Priklopil

Este o luptă lungă și dificilă înapoi în realitate pentru Natascha Kampusch. Dar tânăra nu renunță. Într-un interviu acordat News din 2016, Kampusch subliniază că vrea să iasă din rolul de victimă, activ, din interior. „Vreau să mă dezvolt” este noul ei motto. Și: „Nu vreau să fiu destituit”.

© Video: Știri

Ai citit întregul interviu

aici

.

Odată cu libertatea a venit agresiunea

„Când am recâștigat libertatea, nu s-a terminat totul”, a spus Natascha Kampusch într-un interviu. Fosta victimă a răpirii a fost ținta agresiunii.

“Am fost curajos din momentul eliberării de sine, dar între timp curajul meu a fost zădărnicit în public și mai ales în opinia publicată. Au fost faze în care am crezut că este mai bine să mă retrag Retrospectiv, și curajos “, a spus Natascha Kampusch într-un interviu pentru News 2017.

MORE NEWS BY NEWS >>