Truth Frequency Radio


Mar 10, 2020

Am scris despre povestea bruscă a unui post de televiziune Chattanooga

Rezultatele prezentului studiu indică faptul că consilierea medicilor cu privire la screening nu corespunde standardelor pacienților. Majoritatea indivizilor au dorit informații despre daunele de screening, care nu au fost date și au atestat că aceste cunoștințe ar conta pentru ei: 69% din eșantion au indicat că nu vor începe screening-ul dacă supra-diagnosticul ar fi la fel de mare (adică, ≥10 cazuri la 1 viață salvată) ) ca și în mamografie și testarea PSA.

Rezultatele noastre ar trebui să îi determine mod de administrare suga norm pe educatorii medicali să îmbunătățească calitatea predării despre screening și să încurajeze editorii de reviste medicale să aplice raportări clare despre tratamentul excesiv atunci când publică rezultate privind eficacitatea screeningului cancerului. Este posibil ca aceste mijloace să nu fie suficiente, dar ar fi un prim pas către creșterea numărului de medici și pacienți care înțeleg pe deplin consecințele potențiale ale efectuării unui test de screening al cancerului."

Opera lui Gigerenzer demonstrează în mod constant efectul de scurgere a modului în care ajungem la un dialog public slab despre testele de screening. Mulți medici nu înțeleg bine. Se pot apela la lucrări publicate în reviste care supraestimează eficiența screeningului. Și astfel comunicarea cu pacienții suferă.

Și, așa cum subliniem în mod constant, multe mesaje media – în jurnalism, publicitate, marketing și relații publice – conduc la o înțelegere publică și mai proastă. Iată o poveste Reuters Health pe hârtie – una dintre singurele știri principale pe care le-am văzut pe ea.

Iată câteva lucruri pe care le-am publicat în trecut despre opera lui Gigerenzer:

Gigerenzer susține că comunicarea absolută a riscurilor este o problemă morală Ratele de supraviețuire de cinci ani pot induce în eroare – mesaj adresat educatorilor medicali, revistelor medicale, jurnaliștilor și publicului Mai multe dovezi ale modului în care pacienții supraestimează beneficiile screening-ului Ceea ce medicii nu știu & Jurnaliștii nu transmit informații despre screening-ul poate dăuna pacienților Când pacienții devin femei de vârstă: datoria jurnalistului medical

———————

Tweet

Urmăriți-ne pe Twitter:

și pe Facebook.

Mă uit la știrile locale pe filiala mea locală CBS, WCCO, în noaptea trecută.

Și mă trezesc din uluirea poveștilor de crimă și creampuff pentru a vedea că există o poveste despre sistemul de „radiochirurgie” Cyberknife la un furnizor local de asistență medicală, HealthEast.

Văd clipuri scurte cu doi pacienți mulțumiți, un interviu cu un medic HealthEast și aud o voce fără îndoială despre beneficiile Cyberknife. Hmm, m-am gândit. Se simte ca un anunț. Nu este un sentiment neobișnuit, întrucât o mare parte din știrile TV locale se simt ca publicitate. Dar ecranul – așa cum se vede mai sus – este etichetat CBS HealthWatch.

Dar apoi a apărut ecranul final al segmentului.

Acum îmi dau seama că a fost un anunț. Deși nu spune niciodată că este un anunț. A fost în mod clar făcut să semene cu o știre. Se spune doar „Sponsorizat de HealthEast”. Nu a fost niciodată clar cine livrează vocea: un reporter WCCO? Sau cineva plătit direct de HealthEast?

Acum șapte ani am scris că „se pare că există o conductă specială între departamentul de marketing HealthEast și WCCO”. Deci, aceasta nu este o problemă nouă. Doar un look nou.

De ce contează asta?

Cât de probabil este WCCO să pună întrebări de eficiență comparativă, bazate pe dovezi, cu privire la tehnologia unui furnizor local atunci când furnizorul respectiv sponsorizează segmente despre minunile tehnologiei respective în cadrul știrilor WCCO? Ce fel de întrebări ar putea evita? Exemple din alte mass-media din ultimii ani:

Philadelphia Inquirer: „Dezbaterea înconjoară un nou tratament pentru cancerul de prostată (Cyberknife)” Medscape: „Radiația Cyberknife pentru cancerul de prostată: rezultatele pe 5 ani încă lasă întrebări”. Radiology Today: „dovezile clinice privind utilizarea CyberKnife pentru cancerul de prostată sunt„ puțin timpurii … și puțin slabe. Încă se dezvoltă și nu poate sta în picioare. ” The New York Times: „publicitatea CyberKnife direct către consumatori ar putea deruta pacienții, care trebuie să aleagă cel mai bun tratament dintr-o gamă deja uluitoare de opțiuni”.

Suntem siguri că unii pacienți au beneficiat de – și vor continua să beneficieze de – tehnologia Cyberknife. Această postare nu este o revizuire a dovezilor.

În schimb, ridicăm o întrebare despre etica mass-media implicată în strecurarea unui anunț care arată ca o știre într-o știre – într-un moment în care cetățenii au nevoie de jurnaliști care să-i ajute să cântărească „gama uluitoare de opțiuni” în fața lor. Are WCCO o experiență care îi ajută pe spectatori să cântărească gama uluitoare de opțiuni? Nu că am văzut.

Codul etic al industriei știrilor TV prevede:

Jurnaliștii electronici profesioniști ar trebui:

Adunați și raportați știri fără teamă sau favoare și rezistați cu putere la influența nejustificată din partea oricăror forțe externe, inclusiv a agenților de publicitate, a surselor, a subiectelor de poveste, a indivizilor puternici și a grupurilor de interese speciale. Rezistați celor care ar căuta să cumpere sau să influențeze politic conținutul de știri sau care ar căuta să-i intimideze pe cei care adună și diseminează știrile. Recunoașteți că sponsorizarea știrilor nu va fi utilizată în niciun fel pentru a determina, restricționa sau manipula conținutul.

Deci, știm că WCCO a acceptat plata pentru reclama HealthEast care arată ca o știre. Dar nu am văzut dovezi că WCCO raportează întrebări dificile cu privire la afirmațiile acestui agent de publicitate din domeniul sănătății.

WCCO nu este singur. Am scris despre povestea bruscă a unui post de televiziune Chattanooga. Dar Minneapolis este clasat pe locul 15 ca piață media … iar Chattanooga este pe locul 87. Și WCCO este o stație deținută și operată de CBS. Ne așteptăm la mai bine.

———–

Urmăriți-ne pe Twitter:

și pe Facebook.

 

Jack Wennberg, de la Dartmouth, și-a pus amprenta prin documentarea variațiilor de îngrijire a sănătății în modul în care anumite servicii au fost utilizate – chiar și în comunitățile adiacente din New England. Unul dintre primele semne care i-au atras atenția a fost când copiii lui aveau vârsta amigdalectomiei. El a constatat, după cum își amintește Reuters, „că amigdalectomia este de 60% în unele locuri și mai puțin de 20% în altele. Diferența, au descoperit ei, nu putea fi explicată de condițiile medicale subiacente în rândul copiilor și, în schimb, era mai probabil datorită culturii medicale locale: Unii medici cred în îndepărtarea amigdalelor, iar alții nu."

Asta a fost acum 40 de ani.

Avansăm până astăzi și povestea variațiilor nu s-a schimbat prea mult. Sharon Begley de la Reuters raportează:

„Copiii din Liban, New Hampshire, au o probabilitate de peste două ori mai mare de a le scoate amigdalele decât cei din Bangor, Maine. Copiii din Lewiston, Maine, sunt cu 50 la sută mai predispuși la o scanare CT a capului decât copiii din Portland, Maine sau Liban și Burlington, Vermont.

Copiii din Liban nu au amigdalele predispuse la infecții, iar cei de la Lewiston nu cad mai mult decât copiii din alte părți. În schimb, potrivit unui raport publicat miercuri, variația flagrantă înseamnă că, în unele cazuri, „copiii nu primesc suficientă îngrijire bună”, a spus medicul pediatru și analistul politicii de sănătate Dr. David Goodman de la Școala de Medicină Geisel de la Universitatea Dartmouth, care a condus studiul pentru proiectul Dartmouth Atlas. Dar, în alte cazuri, „pot primi îngrijiri inutile care sunt dăunătoare”.

Dr. Vikas Saini, cardiolog și președinte al Lown Institute, un grup de reflecție pentru sănătate din Boston, este citat de Reuters:

„Majoritatea a ceea ce facem în medicină nu are dovezi empirice” pentru dacă funcționează și pentru cine, a spus Saini. „În schimb, este condus de dovezi anecdotice și de opinii profesionale”, despre care medicii care practică în aceeași zonă sunt susceptibili să audă și să fie influențați, mai ales la începutul carierei.

Datele despre amigdalectomie sunt doar o parte a unui raport mai larg al Dartmouth Atlas privind îngrijirea sănătății copiilor din nordul New England, disponibil ca PDF online.

——————–

Tweet

Urmăriți-ne pe Twitter:

și pe Facebook.

Un studiu publicat în JAMA Medicină internă, „Tendințele înrăutățitoare în gestionarea și tratamentul durerii de spate”, au sugerat cu tărie că pentru pacienții cu dureri de spate lente, șansele cresc că tratamentul lor nu se va baza pe cele mai bune dovezi disponibile. Studiul a concluzionat:

„În ciuda numeroaselor orientări naționale publicate, gestionarea durerilor de spate de rutină s-a bazat din ce în ce mai mult pe imagistica diagnostic avansată, trimiteri către alți medici și utilizarea narcoticelor, cu o scădere concomitentă a (medicamentelor antiflamatorii nesteroidiene) sau a utilizării acetaminofenului și nicio modificare a recomandărilor de terapie fizică . Odată cu creșterea costurilor asistenței medicale, îmbunătățirile în gestionarea durerilor de spate reprezintă un domeniu de economii potențiale de costuri pentru sistemul de îngrijire a sănătății, îmbunătățind în același timp calitatea îngrijirii …

Creșterea cu 106% a trimiterilor către alți medici este o constatare importantă și nerecunoscută anterior, deoarece astfel de trimiteri au contribuit probabil la creșterea recentă a operațiunilor costisitoare, morbide și adesea ineficiente ale coloanei ambulatorii observate în alte studii. Metaanalize și cercetări recente ale chirurgiei de fuziune lombară nu au relevat îmbunătățirea rezultatelor pacienților și demonstrează că aceste proceduri duc la consecințe adverse semnificative, inclusiv 5,6% cu complicații care pun viața în pericol și 0,4% mortalitate. Mai mult, când am comparat vizitele cu medicul de îngrijire primară (PCP) auto-identificat al pacientului cu cele cu un alt profesionist din domeniul sănătății, am constatat că persoanele care nu sunt PCP au mult mai multe șanse să comande imagini avansate. Probabil, acest grup include cei care efectuează proceduri, cum ar fi chirurgia coloanei vertebrale. …

De asemenea, am constatat o scădere cu 50,6% a AINS de primă linie (medicamente antiflamatorii nesteroidiene) sau a utilizării acetaminofenului, însoțită de o creștere cu 50,8% a prescripțiilor narcotice, inclusiv o dublare aproape în rândul pacienților care prezintă dureri cronice de spate. Aceste rezultate nu sunt explicate de o modificare a frecvenței prezentărilor pe termen scurt față de prezentările pe termen lung sau de măsura în care pacienții au fost văzuți de PCP față de un alt medic, deoarece au fost observate tendințe similare pentru fiecare dintre aceste grupuri în analizele noastre stratificate.

MORE NEWS BY NEWS >>